Czym usunąć klej z karoserii?
Zwiń
X
-
Czym usunąć klej z karoserii?
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEMTagi: Brak
-
-
Zamieszczone przez eroberto1Jakie to predkosci byly ze odpadla? :lol:
najlepsze, że miało to miejsce w czasie "wyścigu" z superbem, który wziął w dupsko, przynajmniej pan miał jakąś satysfakcję, że mi się samochód rozpada... no chyba, że dostał tą listwą w mordę :lol:
ale czym usunąć pytam
benzyna jakaś, czy coś specjalnego?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
odrobina rozpuszczalnika na szmatkę lub wacik higieniczny (taki do ucha) zebrać to delikatnie
potem wyczyścić lakier w tym miejscu, musi być dokładnie odtłuszczony, suchy i bez pyłków, żeby listwa dobrze przykleiła się
to taki trochę wiejski sposób, może nie najgorszy, ale pewnie i nie najlepszy, kleiłem listwę w poprzednim aucie tak i było ok.
Komentarz
-
-
dragster, rozpuszczalnikiem to jechać :?: :?: :?:
[ Dodano: Sob 26 Mar, 11 07:31 ]
Zamieszczone przez dragsterto taki trochę wiejski sposób, może nie najgorszy, ale pewnie i nie najlepszysaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
na wacik kilka kropel i delikatnie to zbierać, tak żeby jak najmniej dotykać lakieru, choć zauważyłem że taki minimalny ilościowo i krótki kontakt rozpuszczalnika z lakierem nie robi mu krzywdy
najlepiej na otwartym polu, bo wtedy rozpuszczalnik szybko paruje
oczywiście poczekajmy jeszcze na więcej info, aż ktoś bardziej doświadczony w tym temacie się wypowie
Komentarz
-
-
szkoda, robiłem listwy pod kolor tydzień temu, więc jestem w temacie
Niby można ten klej podgrzać, ale czasami (tak jak w moim przypadku) tak mocno trzyma, że to nic nie da. Ja użyłem plastikowego skrobaka (mam dziwną skrobaczkę do szyb wkładaną w taki mały uchwycik, co ma kant 1 cm szerokości), zatem poszukaj czy nie masz czegoś podobnego - plastikowy skrobak, sztywny, do centymetra szerokościW ten sposób uporałem się z większością gąbki. Dalej napuszczałem to benzyną ekstrakcyjną i tarłem suchą szmatą - lekko nie było. Jak poświęcisz na jedne drzwi przynajmniej godzinę czasu to może zedrzesz to do zera. Ja nie zmyłem tego za dokładnie, została cienka warstwa starego kleju (który wciąż się kleił!), bo mi ręce odpadały, a po przyklejeniu świetnie się trzyma
Zatem nie ma potrzeba usuwania 100% starej taśmy - byle zostało jej cienko.
Ponoć lakiernicy mają jakieś specjalne tarcze do usuwania takich zabrudzeń, ale jak podsumujesz czas dojazdu i roboty, to prędzej sam to usuniesz. Grunt to mieć zaparcie i trzeć :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Tak jak pisze krzysiek13, lepiej podgrzać. Wtedy łatwiutko schodzi. Albo są rozpuszczalniki do folii .Ale do jednych drzwi szkoda szukać :szeroki_usmiech
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
szkoda,
jak już dobrze wyczyścisz, to przed naklejeniem nowej to wiesz:
dobrze odtłuść, przygrzej opalarką linię na drzwiach jak biegnie listwa i kleisz paniekliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
szkoda, do usuwania kleju służą specjalne tarcze z wurtha , mają je lakiernicy i dobre zakłady oponiarskie :wink: , osuwają nimi resztki taśmy po ciężarkach z alufelg. czas trwania operacji 3 minuty , moze mniej /drzwi/:szeroki_usmiech , nie wiem bo używam tylko do alufelg i nie próbowałem z drzwiami.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
dzięki Panowie, informacji ja na mój mózg mam już aż za dużo:kciukgora
[ Dodano: Sob 26 Mar, 11 09:53 ]
łoZałączone plikisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
szkoda, spokojnie ogarniesz temat :!:
wierzę w Ciebiekliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz
-
-
Mam praktykę bo przechodziłem przez to rok temu.Jesli listwy są klejone na taśmę dwustronną to najpierw podgrzać, najprościej suszarką do włosów lub farelką, pozostałości taśmy powinny dosyć gładko się odkleić potem zwykła benzyna na szmatkę i trzeć. Pozostałości kleju powinny się zwałkować .
Nie uzywać rozpuszczalniku odbarwia lakier!!!
Nie skrobać żadnymi skrobaczkami !!!
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LUKIwierzę w Ciebie
Zamieszczone przez MaicroftWywal listwy, będzie lzejszy :idea:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaLUKI napisał/a:
wierzę w Ciebie
chyba jesteś jedyny, nawet ja w siebie nie wierzę jeśli chodzi o takie sprawy, ale idę na żywioł, nigdy nie wierzę a zawsze robię :lol:
jak chcesz możemy się gdzieś złapać i pomogę Ci ten temat ogarnąć, dla mnie no problem :!:
napisz pw jak cośkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz
-
Komentarz